recept: Diós búrkifli, Kifőzde
Diós búrkifli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 csomag bolti leveles tészta (vagy 25-25 dkg lisztből és vajból saját készítésű),
3 tojás,
12 dkg porcukor,
8 dkg darált dió,
fahéj, vaníliáscukor, vágott dió




Elkészítjük a tölteléket: 2 tojás fehérjét felverünk habnak. Amikor már kezd keményedni, apránként hozzákeverjük a cukrot, végül a diót és egy bő csipetnyi fahéjat.
A tésztát kb. 40x50 cm-es téglalap alakúra kinyújtjuk, hosszában 3 részre osztjuk. A felvágott részek hosszanti felére egyenletesen rákenjük a diós-habos masszát. Az üresen maradt másik felüket lekenjük felvert tojással, majd feltekerjük.
Az így kapott három hosszú rudat lisztbe mártott, borotvaéles késsel megfelezzük, és kifli formára hajlítjuk. Lekenjük tojással és durvára darált vagy vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt pirospozsgásra sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral, de jó vastagon.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: leveles tészta

Forrás: A Filmhiradó.hu nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.13. Utoljára frissítve: 2010.01.13.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 órája (2024-05-03 08:16:01 - 3.23)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez